OM OS

Vi måtte tage den brutale beslutning at aflive vores elskede, kloge, fiffige, nysgerrige og kærlige hunde-pige i maj 2017.

I månederne der gik forud for denne – den værste dag i vores liv – havde vi oplevet hende have dage med underlige humørsvingninger (angst, sløv, irritabel), dage med opkastninger, kløe og udslæt der kom og gik.
Men det gik altsammen i sig selv igen efter lidt tid, så vi lagde ikke så meget i det.
Hun havde taget noget på, og vi beskyldte hinanden for at stikke hende for mange godbidder i smug.

De forfærdelige uger der ledte til den sidste dag i vores liv sammen, var en skræmmende række af bid og udfald; mod min mand, vores teenage dreng, og mod husets katte som hun ellers plejede at “ligge i ske” med.

Helt ny og uforklarlig adfærd, og vi var dybt fortvivlede !

Vi søgte og søgte på nettet for at finde svar men fandt ingen, før vi begyndte at søge på engelsk-sprogede sider.
Her fandt vi information der gjorde at vi kunne kæde alle de små – tilsyneladende urelaterede – tegn og symptomer fra de forgående måneder …. og år (!) sammen med den pludselige aggression, til en sygdom med et navn:

Hypothyroidisme – for lavt stofskifte!

Vi fik en aftale med vores dyrlæge, for at tale med hende om de store problemer vi pludselig stod med, og drog afsted – sikre i forvisningen om at nu kunne vi få vores stakkels pige testet, behandlet og at alting ville blive godt igen.

Sådan gik det ikke!

Dyrlægen var helt afvisende over for vores forslag til årsagen til den ændrede adfærd, fordi vores pige ikke klart udviste nogen af de kliniske symptomer man traditionelt ser efter ved for lavt stofskifte.

Den holdning kunne vi havde kæmpet imod !

Det som vi ikke kunne kæmpe mod var det enkle – uretfærdige og fortvivlende – faktum at vores tillid til den kære pige var slået i stumper og stykker.

Stillet overfor udfald og bid fra vores store søde “putte-ugle” som vi elskede og stolede på, blev vi blevet ramt helt derinde hvor man ikke kan nå – hverken med kærlighed, vilje eller penge.

Og selvom vi havde kærligheden i rigt mål, anede vi – i disse mørke dage – ikke hvordan vi skulle finde evnerne og kræfterne til at genskabe den tillid som vi altid havde taget for givet.

For vores elskede pige var den før så trygge verden pludselig forvandlet til en sump af usikkerhed og agtpågivenhed, hvor der før kun var tillid og kærlighed.

For det var jo ikke kun vores “menneske-verden” der var brudt sammen. Vores piges verden som hun kendte den, og som gav hende den selvtillid og tryghed hun havde behov for, var også væk. For altid!

Vi måtte give op!

Vi har lavet denne side for at oplyse om de tidlige symptomer på for lavt stoftskifte i hunde, fordi vi håber at denne viden kan få andre hunde og deres familier afsted til dyrlægen – før det er for sent!!

Teksterne er gengivet og oversat med tilladelse fra forfatterne af de oprindelige engelske tekster.